یکی از درختان میوه در درجه اول که بهدلیل خواص درمانی منحصر بهفرد، از محبوبیت زیادی برخوردار هستند زیتون پرورده است که بهطور گستردهای مورد استفاده و تهیه قرار میگیرد. در ادامه فرایند تهیه و خواص این میوه و ترکیب ان با خوشمزه و مخصوص مورد بحث قرار میگیرد. درختان زیتون از جمله گیاهانی هستند که نیاز به مراقبت کمتری دارند و در خانه های بسیاری کاشته می شوند. انها برداشت میشوند و استفاده میشوند، و میتوانند در بسیاری از اقلیمها رشد کنند. انچه در مورد این میوه مهم است طعم بسیار تلخ این محصول است که وقتی ان رشد می کند و به علت طعم تلخ ان برداشت می شود، بسیاری از مردم نمی خواهند ان را بخورند و پس از انجام فعالیت هایی مانند قرار دادن ان در اب نمک و یا برخی مواد شیمیایی، مزه کمی نمک می دهد، که به ان فرایند شیرین کردن زیتون گفته می شود، اما زیتون به طور کامل شیرین نیست و طعم تلخ دارد.
چاشنی زیتون پرورده
طعم زیتون پرورده، از رایجترین و لذیذترین ادویهها در ایران است که بهصورت انواع ترشی در کنار غذای اصلی تهیه میشود. زیتون رز بخشی از استانهای شمالی کشور، گیلان و مازندران است. اولیو یک جزء کوچک پایه ثابت میزهای گیلانی است که به روش های مختلف تهیه شده اند. این تفاوتها ممکن است در جای گیلان واضحتر و پیچیدهتر شود. زیتون پرورده یکی از چاشنیهای مورد استفاده در شمال ایران بهویژه استان گیلان است. چوچق نوعی از سبزیجات بومی گیلانی است.
زیتون پرورده گیلانی
با ما همراه باشید تا با طرز تهیه زیتون پرورده گیلانی آشنا شوید. این مواد برای زیتون پرورده گیلانی لازم می باشد که به این صورت است؛ ۵۰۰ گرم زیتون بی هسته، ۲۰۰ گرم مغز گردوی آسیاب شده، ۱۵۰ گرم چوچاق چرخ کرده، ۲ قاشق غذاخوری دانه انار ترش، ۲ قاشق غذاخوری آب انار ترش، یک قاشق غذاخوری رب انار ترش، ۵ حبه سیر رنده شده، گلپر نیز به میزان لازم.
دستور پخت زیتون پرورده؛ بهتر است از زیتون بی هسته استفاده کنید ولی اگر در دسترس نداشتید، زیتون را هسته کرده و آماده بگذاریم. در مرحله دوم گردو را به انار، آب انار، چوچاق، سیر، گلپر را با هم مخلوط کرده تا خمیری به دست آید.
در مرحله سوم زیتون را به مواد آماده شده اضافه کنید و کاملا مواد را با هم مخلوط کنید تا مواد به خورد زیتون ها برود و برای طعم بهتر چند ساعت در یخچال استراحت دهید و در مرحله آخر، زیتون پرورده ی آماده شده را در ظرف مناسبی بریزید و با دانه انار و نعنا تزیین و نوش جان کنید.
نکات و ترفندهای مهم طرز تهیه زیتون پرورده گیلانی را به شما می گوییم; نعناع یا گیاهان معطر را می توان جایگزین چوچاق کرد، اما در زیتون پرورش یافته گیلان از همین چوچاگ استفاده می شود.
رب آلو می تواند جایگزین خوبی برای رب انار باشد. اگر سیر با ذائقه شما سازگار نیست، آن را بردارید. بهتر است از زیتون سبز و تازه بدون هسته استفاده کنید.
زیتون های پرورش یافته را می توانید به مدت یک هفته در ظرف شیشه ای در یخچال نگهداری کنید. زیتون های پرورش یافته ممکن است خیلی سریع ترش، کپک زده و فاسد شوند. برای حفظ طعم خوب و سالم ماندن مدت طولانی تری به نکات زیر توجه کنید:
اگر برای از بین بردن تلخی، شوری یا ترشی زیتون در آب بریزید، باید بگذارید کاملا خشک شود. مخلوط کردن آب با محیط رشد باعث کپک زدن خیلی سریع آن می شود. به جای آب انار یا آب پرتقال از آب انار استفاده کنید.
هر چه محیط کشت آبکی تر باشد، زودتر خراب می شود. از روغن زیتون استفاده کنید. با افزودن روغن زیتون یک لایه روغن تشکیل می شود که باعث می شود مواد دیرتر خراب شوند.
گرما عامل اصلی فساد زودرس زیتون های پرورش یافته است.
این چاشنی را می توانید در ظرف شیشه ای در بسته به مدت یک هفته در یخچال نگهداری کنید. نگه داشتن ظرف در یخچال با درب باز باعث می شود که بوی بقیه مواد داخل یخچال را به خود جذب کند.
اگر مقدار زیادی درست کرده اید که ممکن است در یخچال خراب شود، می توانید آن را در ظرف های کوچک تقسیم کرده و در فریزر نگهداری کنید.
انجماد گردو و زیتون باعث افت شدید کیفیت آنها می شود. توصیه می شود مقدار زیادی تهیه نکنید تا مجبور به استفاده از فریزر نباشید.
در برخی از دستورهای موجود توصیه می شود زیتون ها را بجوشانید تا تلخی آن از بین برود، اما این کار باعث نرم شدن و زود خراب شدن و ترش شدن آن ها می شود.
سبزی اصلی تهیه زیتون چوچاق است، این سبزی فقط در شمال ایران یافت می شود، بنابراین می توانید به جای چوچاق از گشنیز و نعناع استفاده کنید. اگر زیتون بیش از یک ساعت در آب بماند، طعم اصلی خود را از دست می دهد. برای خوش طعم شدن از آب پرتقال استفاده کنید.
رب اناری که در تهیه زیتون استفاده می کنید باید نرم باشد و هرگز از آب انار شیرین یا خیلی ترش استفاده نکنید. گردویی که در آن استفاده می کنید باید تازه و با کیفیت باشد زیرا گردوی کهنه طعم زیتون پرورشی را تلخ می کند.
اگر زیتون تلخ است آن را بجوشانید و آب آن را بگیرید تا طعم تلخ آن گرفته شود. اگر در زیتون های گیلانی از گردو بیشتر استفاده کنید رنگ آن روشن تر و در صورت استفاده از رب انار رنگ آن تیره تر می شود.
هر چه زیتون سبزتر و کوچکتر باشد، زیتون رشد کرده شما خوشمزه تر خواهد بود. هر 6 تا 8 زیتون پرورشی حدود 400 کالری انرژی دارد که البته این میزان کالری بستگی به روش تهیه زیتون پرورشی دارد.
بدون دیدگاه